Aleksandar Vulin Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Aleksandar Vulin, doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije, juče je primio orden od direktora Federalne bezbednosne službe Rusije (FSB), što ga čini trećim političarem iz Srbije koji je u poslednja dva meseca dobio neki vid odlikovanja iz Rusije.

Pre Vulina, ordene su dobili Dušan Bajatović, potpredsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i generalni direktor Srbijagasa, kao i Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije i bivši ministar u Vladi Srbije, piše Danas.

Kako je saopštio Pokret socijalista, čiji je Vulin predsednik, on je orden primio danas u Moskvi u prostorijama Federalne bezbednosne službe (FSB) jedne od obaveštajnih agencija koje su nastale nakon ukidanja KGB-a.

Orden za izuzetan profesionalizam i doprinos saradnji srpske i ruske službe Vulinu je, tvrde u Pokretu socijalista, uručio general Aleksandar Bortnikov, direktor FSB-a.

Mesec dana ranije u Moskvi je orden primio i Nenad Popović, preduzetnik, predsednik Srpske narodne partije (SNP) i bivši ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dobio orden „Zaslužni energetičar Ruske Federacije“, odlikovanje koje je, kako je naglašeno u saopštenju SNP-a, ukazom ustanovio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Orden je Popoviću uručio ministar energetike Nikolaj Šuljginov, a bivši ministar u Vladi Ane Brnabić je, posebno je naglašeno, „prvi strani državljanin kojem je dodeljen taj orden“.

Osim što su obojica primili odlikovanja u Rusiji i što vode partije koje funkcionišu kao sateliti vladajuće Srpske napredne stranke, Vulin i Popović imaju zajedničko i to što su obojica pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

Ostatak teksta pročitajte na Danasu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar