Nenad Popović i Miša Vacić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV/Shutterstock

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država donelo je danas odluku da uvede sankcije predsedniku Srpske desnice Miši Vaciću i bivšem ministru u Vladi Srbije i koalicionom partneru Srpske napredne stranke Nenadu Popoviću.

U okviru borbe protiv korupcije i ruskog malignog uticaja na Zapadnom Balkanu, Sjedinjene Američke države su donele odluku da uvedu sankcije državljanima Srbije – Miši Vaciću i Nenadu Popoviću.

PROČITAJTE JOŠ...

U odluci se ističe da se sankcije uvode zbog angažovanjima u aktivnostima koje podrivaju mir, bezbednost i političku stabilnost ili teritorijalni integritet Ukrajine, partnera SAD.

U odluci stoji da je Vacić lider Srpske desnice i da je na poziv Vladimira Putina bio međunarodni posmatrač ruskih lažnih referenduma u okupiranim regionima Ukrajine u septembru 2022. godine.

„Vacić se zalagao za aneksiju ovih regiona od strane Rusije“, stoji u odluci.

Popović, kaolicioni partner SNS, pod sankcijama zbog pronevera i korupcije

Što se tiče Nenada Popovića, ističe se da je on bio u Vladi Srbije od 2017. do 2022. godine. Podsetimo, Popović je koalicioni partner Srpske napredne stranke i na izborima koji se održavaju 17. decembra.

„On poseduje brojne holdinge kompanije u Srbiji i Rusiji i koristi veze u Kremlju da se bogati, obezbedi poslovanje za njegove prihode i olakša
pronevere i koruptivne poreške šeme“, stoji u odluci SAD.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare