Vladimir Kovačević Foto:Pres-služba Nove D2SP

Predsednik Nove-Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da ne može da bude realizovana nikakva reforma Elektroprivrede Srbije (EPS) na način kako to zamišlja ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

„Osnovni razlog je što su sindikati EPS-a sumnjičavi prema stvarnom cilju reformi i autoritetu ministarke rudarstva i energetike jer ne veruju u njenu kompetenciju, a boje se i gubitaka radnih mesta. Korporatizacija nije najsrećniji model koji pristaje srpskom društvu, već su to mala i srednja porodična preduzeća, pa je i to dodatni razlog za neuspeh“, naveo je Kovačević u saopštenju.

Zbog toga, kako je dodao, nikakav novi Nadzorni odbor EPS-a sa vrhunskim stručnjacima za energetiku iz zemlje i sveta neće biti efikasan za nametanje reformi koje nepoverljivi radnici treba da sprovedu.

Kovačević je rekao da obećano povećanje plata radnicima EPS-a za šest odsto u takvom ambijentu takođe ne pomaže, pa ga treba shvatiti samo kao sigurni trošak koji neće doprineti odobrovoljavanju zaspolenih.

Predsednik Nove D2SP je predložio osnivanje novog modernog javnog preduzeća u koje bi se prenela sva imovina EPS-a.

„U novoosnovano preduzeće treba pozvati sve radnike i profesionalce kojima reforme ne padaju teško“, naveo je Kovačević.

PROČITAJTE JOŠ

On smatra da bi samo na ovaj način budućnost energetskog sistema Srbije bila oročena na siguran uspeh.

BONUS VIDEO EPS dobio novi Nadzorni odbor, od sedam članova tri Norvežani: Ministarka najavila novu eru poslovanja kompanije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar