Negotin Foto: Nova.rs

Na čelu opštine Negotin ostao je Vladimir Veličković, a opštinskom Skupštinom predsedavaće, kao i do sada, Milan Uruković, deo je odluka koje su većinom glasova odbornika novog saziva, donete na danas održanoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta.

Sednica je započela izveštajem Izborne komisije i potvrđivanjem mandata 45 odbornika, piše Danas.

U skupštinskim klupama u ovom mandatu sedeće 38 odbornika sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu-Ivica Dačić“, šest odbornika sa liste „Кrsta Stanković Njanjulović- Narodna stranka“ i jedan odbornik liste „Savez 90/zelenih Srbije- Miloš Stamatović“.

Predsednik Skupštine opštine Negotin i u novom mandatu biće magistar zaštite na radu Milan Uruković, za zamenika predsednika SO izabran je Dragiša Ivković, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, a master pravnik Ivan Veljković, postavljen je za sekretara SO Negotin.

Doskorašnji predsednik i zamenik predsednika opštine Negotin, Vladimir Veličković diplomirani pedagog fizičke kulture i Bogdan Gugić, diplomirani hemičar, dobili su još jedan mandat na istim funkcijama.

-Naša vizija za oporavak i napredak naše opštine dobila je zeleno svetlo, u vidu 75 procenata osvojenih glasova i 38 odborničkih mesta. Predstoji nam ozbiljan posao u svim sferama, ali prvenstveno u privredi, poljoprivredi i turizmu, jer ćemo na taj način stvoriti pogodno tlo za jačanje postojećih privrednih i poljoprivrednih subjekata, dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta i što je najvažnije povratak ljudi – kazao je po izboru na funkciju Veličković.

Danas je izabrano novo Opštinsko veće čiji su članovi Miloje Banković, diplomirani ekonomista , Dragan Radosavljević, diplomirani inženjer poljoprivrede, Zoran Puslojić, lekar specijalista interne medicine, gastroenterologije i hepatologije, Dalibor Mašić, sportski radnik, Tatjana Panić, ekonomista, Ljutica Jovanović, diplomirani ekonomista, i Miloš Gagić, diplomirani inženjer industrijske informatike.

BONUS VIDEO: Anketa na ulicama Negotina posle lokalnih izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar