Nebojša Zelenović Foto:Koalicija Zajedno

„Prva preporuka ODIHR-a jasno kaže da red treba zavesti pre prvih sledećih izbora. Ja ne vidim kako je moguće ići na te, od Vučića najavljene, beogradske izbore u aprilu, dok ne vidimo kako je taj silan svet preko Drine i iz cele Srbije glasao u prestonici 17. decembra prošle godine „kaže u intervju za Danas Neboša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno.

On navodi i da je jasno da Vučić iz ove kaljuge želi da izađe tako što bi se na izbore u Beogradu izašlo pod, suštinski, istim uslovima  kao u decembru. Opozicija , dodaje , treba da pozove na stvaranje  velikog fronta za odbranu normalnog života u koji bi ušli ProGlas , nevladin sektor, koaliciju NADA i sve one  prave opozicionare stranke. Srbija protiv nasilja, kako kaže, treba da preraste u opšte-narodni pokret otpora.

„Izbori su pokradeni i to je jasno svakom razumnom čoveku. Jasno je to i međunarodnoj zajednici. One strašne i tužne slike iz Arene u Beogradu, kada masa izgubljenih ljudi iz Bosne traži svoj raspored za glasanje u našem glavnom gradu,  jedan je od neoborivih dokaza  da je Vučić oduzeo suverenitet građanima Srbije“, rekao je Zelenović za Danas.

Pročitajte još

Kako kaže, svi mi čitamo izveštaj ODIRH-a na isti način – samo što vlast o tome bezočno laže.

Navodi da je „potpuno nebitno“ i ko će biti predsednik Vlade, a kamo li ko će biti ministri i da opozicione stranke treba da budu organizaciona slia tog pokreta otpora.

„Srbija protiv nasilja može i treba da preraste u opšte-narodni pokret otpora. Naš zadatak je da podstaknemo i ohrabrimo svakog čestitog čoveka da pruži otpor. Treba da otvorimo prostor uticajnim javnim ličnostima,  profesorima, advokatima, poljoprivrednicima, hrabrim studentima i svakome ko želi da se bori.“, navodi Nebojša Zelenović.

Ceo intervju možete pročitati na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO Zelenović iz Strazbura: Rezolucija EP jasno govori da demokratska Evropa ne stoji iza leđa i ne podržava autokratu Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare