Foto: Privatna arhiva

Evropski parlament posvećeno se bavi izbornom krađom u Srbiji, a postoji velika verovatnoća da će tekst sutrašnje rezolucije o izborima u Srbiji biti oštar i izuzetno nepovoljan po srpsku vlast, navode iz stranke Zajedno čiji su predstavnici danas u Strazburu prisustvovali sastancima sa evroparlamentarcima.

Nakon serije sastanaka sa evroposlanicima, kako kažu iz ove stranke, potpuno je jasno da se Evropski parlament posvećeno bavi izbornom krađom u Srbiji.

„Postoji značajna verovatnoća da će tekst sutrašnje rezolucije biti oštar i izuzetno nepovoljan po srpsku vlast. Razgovarali smo o međunarodnoj istrazi, o zloupotrebama biračkog spiska i registra prebivališta. Snažno smo predočili uvaženim kolegama potrebu građana Srbije da imaju normalan život. To nije moguće ako nemamo slobodne i poštene izbore. Zbog svih dokaza koji su predočeni, zahtevamo da svi izbori u Srbiji, održani 17. decembra, budu poništeni. Kralo se na veliko i kralo se svuda“, istakli su iz Zajedno.

Navode i da su predstavnici opozicije iznenađeni koliko su predstavnici građana u EU parlamentu upoznati sa detaljima izborne krađe i njihovom ozbiljnom spremnošću da pomognu građanima Srbije.

„Koristimo priliku da se zahvalimo međunarodnim posmatračima, ali i domaćim ekspertima – CRTA i druge organizacije su na najbolji mogući način obavile svoj posao u zaštiti izborne volje građana. Dokumentovali su izbornu krađu i stavili čvrste dokaze na raspolaganje domoćoj javnosti i međunarodnoj zajednici. Bez ovih hrabrih, stručnih i istrajnih ljudi borba za odbranu narodnog suvereniteta ne bi bila moguća“, ističu u saopštenju.

Inače, predstavnici Demokratske stranke i stranke Zajedno su danas u Strazburu, gde se održavaju brojne sesije i sastanci u sklopu priprema za sednicu Evropskog parlamenta na kojoj će se glasati o rezoluciji o izborima u Srbiji.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar