Nebojša Stefanović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Posle dužeg medijskog tihovanja, javnosti se ukazao bivši ministar i funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović. U svojstvu člana Predsedništva vladajuće partije, Stefanović se oglasio kako bi reagovao na autorski tekst Dragana Đilasa za Nova.rs u kom je opisao da je Srbija postala kolonija pod vlašću naprednjaka.

U saopštenju objavljenom na sajtu Srpske napredne stranke, Nebojša Stefanović je istakao kako je „Đilas smislio da bi nova ključna reč za njegovu beznadežnu borbu protiv Aleksandra Vučića trebalo da bude – „kolonija“.

PROČITAJTE JOŠ....

„Inače, sve što radi protiv Vučića je besmisleno zato što misli da je dovoljno da smisli neku zvučnu reč i da će sve odmah da se sruši. Sve je to uzalud – čovek je nepopravljivi gubitnik“, navodi se u saopštenju Stefanovića.

U tekstu koji obiluje hvalospevima o predsedniku (kao u neka stara vremena), Stefanović je istakao da je zapravo njegov šef, koji ga je skrajnuo nakon velike afere i sukoba, zapravo taj koji je dekolonizovao Srbiju.

Podsetimo, autorskom tekstu objavljenom na sajtu Nova.rs, predsednik Dragan Đilas napisao je, između ostalog, kako su se u „istoriji su mnoge zemlje bile kolonije. Menjali su se kolonizatori, nekad su bili jedni, nekad drugi. Ali nikada u istoriji nije zabeležen slučaj da je jedna zemlja istovremeno bila kolonija dve ili više države. Nikada do dolaska naprednjaka i Vučića na vlast u Srbiji. Uz njih je Srbija postala kolonija ne jedne, ne dve zemlje, već svakoga od koga Vučić može da ima ličnu korist, korist u očuvanju vlasti“.

BONUS VIDEO: 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare