Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je za naš portal da su male verovatnoće da se tema zabrane iskopavanja litijuma nađe pred poslanici pre okončanja izbora.

Portal Nova.rs objavio je danas da je gotovo izvesno da će se inicijativa o zabrani iskopavanja litijuma pred poslanicima u Skupštini gotovo izvesno naći tek nakon izbora i konsitutisanja novog saziva parlamenta.

Pročitajte još...

S obzirom na to da je krajem decembra okončano redovno zasedanje Skupštine Srbije, pitali smo predsednika parlamenta da li postoji mogućnost da se narodna inicijativa nađe pred poslanicima pre održavanja izbora.

On je rekao da je izvesno da će se ova tema naći na dnevno redu Skupštine tek po okončanju izbora i da su male šanse da se za mesec dana okončaju sve procedure.

„Rad Skupštine prestaje njenim raspuštanjem, a to će biti sredinom februara. Sve ostalo može samo posle konstituisanja novog saziva“, rekao je on u kratkoj izjavi za naš portal.

Podsetimo, krajem novembra i početkom decembra širom Srbije održavali su se protesti i blokade zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Nakon odluke vlasti da povuče prvi, a prihvati izmene drugog zakona, Manojlović je rekao da je ispunjen cilj protesta i da će kroz narodnu inicijativu i prikupljanje potpisa zahtevati zabranu iskopavanja litijuma u Srbiji.

BONUS VIDEO: Dačić u raspravi sa Jadrankom Joksimović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare