Podeli
Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/bs

Inicijativa Ne davimo Beograd podržala je danas ideju da se zaustavi privatizacija Apoteke Beograd i zatražila da gradska administracija odustane od te namere, posebno imajući u vidu "dubinske probleme zdravstvenog sistema" koje je epidemija korona virusa dodatno istakla.

“Upozoravamo da će privatizacijom apoteka doći i do poskupljenja lekova i dodatnog opterećenja budžeta građana, a posebno imajući u vidu izazove koje je epidemija korona virusa stavila pred nas, mišljenja smo da jedan ovakav potez nepovratno urušio zdravstvenu zaštitu u našem gradu”, navodi se.

Ta inicijativa je izrazila zabrinutost zbog izjave zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će grad da proda apotekarske ustanove jer gradske vlasti treba da se bave komunalnim sistemom a ne poslovima koji nisu komunalna delatnost.

Pročitajte još...

“Ne davimo Beograd poručuje da je našem gradu potrebna razvijena, svima dostupna mreža zdravstvene zaštite, koja će zadovoljavati potrebe naših bolesnih sugrađana i aktivno raditi na prevenciji bolesti, a ne još jedan izvor lake zarade za investitore bliske kriminalnoj vlasti”, navodi se.

U saopštenju se dodaje da Apoteka Beograd poseduje mrežu od 124 apoteke u svim beogradskim opštinama u velikom broju Domova zdravlja, što ih čini lako dostupnim građanima kojima su posle poseta doktorima potrebni lekovi, a da u toj mreži radi više od 1.000 ljudi.

Komentari

Vaš komentar