Inicijativa Ne davimo Beograd danas je podnela tužbu protiv zamenika gradonačelnika Beograda zbog serija uvreda koje je Vesić u prethodnom periodu izneo protiv njih.

„Tužbu podnosimo zajedno sa Institutom za urbane politike, zbog serije uvreda koje je Vesić mesecima iznosio u javnosti na račun aktivista Ne davimo Beograd, Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića, kao i direktorke ove stručne organizacije, Ive Čukić“, naveli su iz Inicijative.

PROČITAJTE JOŠ

Vesić je Veselinovića i Lazovića nazivao bolesnicima, sadistima, psihopatama, idiotima, neznalicama, bandom, sektom, a Institut za urbane politike i Ivu Čukić, optužio je za finansijske malverzacije. Režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink prenosili su dalje ove neistine ka široj javnosti.

Napadi na Ne davimo Beograd, ali i na stručne organizacije, po pravilu bi usledili kada bi u javnosti ukazivali na štetne projekte gradskih vlasti, kao što su seča šume u Košutnjaku, investitorski urbanizam ili rasprodaju javnih dobara i gradskih simbola, poput Beograđanke i Sava Centra.

„Jedna od najbolnijih Vesićevih tačaka, zbog koje nas je kontinuirano napadao mesecima, je katastrofalna  rekonstrukcija poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana. Ne davimo Beograd je izveštavao i upozoravao javnost da se radi o preskupim i loše urađenim radovima čiji su rokovi probijeni više nego duplo. Ovo bi svaki put izazvalo automatsku salvu uvreda zamenika gradonačelnika“, naveli su iz Inicijative.

Radomir Lazović, jedan od članova Inicijative Ne davimo Beograd, za Nova.rs je istakao da uvrede traju od avgusta prošle godine.

„Tužba je zbog povrede ugleda i časti, zbog serije uvreda koje traju još od avgusta prošle godine. Sačekali smo da sakupimo sve uvrede. Planiramo da to nastavimo to da radimo i pozivamo sve one koji se nalaze na meti Vesića da nam se jave, kako bi im naš pravni tim pomogao da podnesu tužbe“, rekao je Lazović za Nova.rs.

„Vesić je nas nazivao sektom, bandom, sadistima, nasilnicima, itd, a sve te uvrede bi onda završila u tabloidima. Na kraju se desilo da su tri puta pokušavali da upadnu u naše prostorije i da su okolo pisali uvredljive grafite, upravo zbog takvih uvreda“, zaključio je Lazović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare