Foto: Ne davimo Beograd

Rasprodaja gradske imovine nastavlja se i u ovoj godini i to prodajom prostora u Sazonovoj ulici, koji je koristio Savez slepih i slabovidih Vračara, upozorila je Inicijativa "Ne davimo Beograd".

U pitanju je, kako navode, lokal u Sazonovoj ulici broj 28 na Vračaru, za koji je pre neki dan oglašeno javno nadmetanje na sajtu Grada Beograda. Reč je o prodaji prostora od 43 m2 po početnoj ceni od 90.300 eura.

Foto: Ne davimo Beograd

Najavljuje da pratiti ovo javno nadmetanje i javnost obaveštavati o ishodu.

„Kuriozitet sa ovim prostorom predstavlja to da je on nekoliko godina bio korišćen kao sedište Saveza slepih i slabovidih Vračara, ali nažalost ovo udruženje neko vreme nije uspevalo da obezbedi sredstva za plaćanje ovog prostora, te je bilo prinuđeno da se iseli iz njega“ objašnjavaju u Inicijativi „Ne davimo Beograd“.

Ističu da i ovaj primer pokazuje da je „evidentno da brojnim udruženjima građana, penzionera, komšijskim inicijativama, organizacijama i pojedincima nedostaje prostor za okupljanje, druženje, smeštaj, rad i prezentaciju programa u različitim oblastima, od kulture, preko socijalne zaštite do obrazovanja i sporta“.

„Ne davimo Beograd umesto rasprodaje našeg grada zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu i građanima i građankama“ poručuju iz ove incijativa i podsećaju da je ovo samo nastavak niza rasprodaja iz prošle godine, kakva je bila brzoplata prodaja Palate ‘Beograd’ i Centra ‘Sava’.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar