Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Ne davimo Beograd pozdravlja akciju policije, BIA i tužilaštava u kojoj su lišeni slobode Veljko Belivuk i njegova organizovana kriminalna grupa. Pozivamo nadležne državne organe da rasvetle i ostale detalje, kao i sve veze ove grupe sa pripadnicima vlasti, institucija i predstavnika najviših državnih organa koji su omogućili i pomogli da ova grupa huligana u proteklih pet godina naraste do jednog od najvećih kriminalnih udruženja koje je ova zemlja ikada videla", navodi se u saopštenju ove političke organizacije.

Iz ove organizacije su naveli da je prošlo više od pet godina od neispunjenog obećana Aleksandr Vučića da će pravdi biti privedeni maskirani nasilnici koj  koji su pod okriljem izborne noći i zaštitom policije rušili jedan deo glavnog grada.

„Od ‘kompletnih idiota’ iz Hercegovačke ulice, maskiranih siledžija sa državnom zaštitom, stigli smo do najjezivijih opisa mučenja i ubistava koje su počinili ljudi koji su do samo pre nekoliko meseci gledali utakmice iz iste lože sa direktorom srpske policije. Ako nekome nije bilo jasno zašto smo tada ustali u zaštitu pravne države, opisi zverstava koje danas čitamo u novinama otklanjaju svaku nedoumicu. Zato što smo znali šta nas čeka i zato što smo želeli to da sprečimo.  Stoga, odgovornost za ono čemu danas svedočimo leži samo i jedino na političkim zaštitnicima ‘kompletnih idiota'“, navode iz Ne davimo Beograd.

Pročitajte još...

Oni ističu da je zahvaljujući potpunom uništavanju svih institucija, koje za cilj ima da omogući uzurpaciju vlasti od strane jednog čoveka i njegovog najbližeg okruženja, Srbija postala država gde se, pod zaštitom policije, vlast SNS oslonila na kriminalne falange, čim su, kako ističu, građani pokazali prve znake nezadovoljstva i odgovorili na poziv Ne davimo Beograd, da joj to svoje nezadovoljstvo pokažu lupajući u šerpe sa svojih terasa i prozora.

„Velja Nevolja je bio zaštitno lice poruke koju je vlast Aleksandra Vučića poslala građanima Srbija onda kada su oni odlučili da je pozovu na odgovornost.  Srbija je država u kojoj niko nije odgovoran zato što delovi policije nezakonito prisluškuju državni vrh. Srbija je država u kojoj se vlast kune u fiskalnu odgovornost, a istovremeno deli desetine miliona evra fudbalskim klubovima čije uprave danas tvrde ne znaju šta im se dešava ispred samih kancelarija. Srbija je država u kojoj naše majke nemaju elementarne uslove da podižu svoju decu, a vlast troši stotine miliona na stadione koji, kada uzmemo u obzir čemu nam služe i oni koje već imamo, nisu potrebni nikome osim malobrojnim pojedincima koji će se  na ovome državnom poslu obogatiti“, navodi se u saopštenju.

Iz NDMBG poručuju da je raskidanje kriminalnih veza, povratak pravnoj državi i poštovanju zakona, a pre svega uvođenje elementarne odgovornosti u naš politički život, preduslov vraćanja mira na ulice, koje u poslednje vreme sve češće svedoče brutalnim mafijaškim obračunima u kojima su ugroženi kako svi Beograđani, tako i svi građani Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare