Foto:privatna arhiva

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da se ta stranka zalaže za podizanje cenzusa za ulazak u parlament na 10 odsto glasova osvojenih na izborima, saopštila je danas ta partija.

„Veći cenzus i ukrupnjavanje političke scene su veoma važni da bismo konačno znali ko je vlast, ko opozicija, a ko su stranke opozicije koje rade u korist režima. Ukrupnjavanje političke scene je važno i da bismo sprečili uništavanje Srbije i režim koji samovoljno rasprodaje nacionalna bogatstva i pokušava da od Srbije napravi koloniju“, rekao je Aleksić.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da se Narodna stranka zalaže za razdvajanje parlamentarnih, lokalnih i predsedničkih izbora kako građani na izborima ne bi „zaokruživali jednog čoveka i na izborima za mesne zajednice i na izborima za predsednika Srbije“

Aleksić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni svoje obećanje i da na RTS-u na poligrafu odgovara na pitanja o „Jovanjici“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vučić je pitao ko sme da mu postavlja pitanja – evo ja smem, ali Vučić ne sme da dođe“, rekao je Aleksić.

On je naveo da građani Srbije, koji plaćaju RTS, moraju da saznaju istinu, a da to znači da ih javni medijski servis obaveštava o svim važnim pitanjima – kao što je najava otvaranja rudnika litijuma kod Loznice, kao i o korupciji i kriminalu, poput najveće proizvodnje marihuane u Evropi na imanju „Jovanjica“ u koju je, kako je naveo, umešana vlast.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je u poslednjih devet godina duplirala spoljni dug koji sada iznosi 30 milijardi evra i „rupe u budžetu se nadoknađuje uzimanjem novih dugova koje će vraćati buduće generacije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare