Foto:N1

Narodna stranka u Kragujevcu je saopštila da je glavni gradski urbanista Ivan Marković na osnovu falsifikovane potvrde poslodavca o radnom iskustvu dobio licencu odgovornog urbaniste za rukovođenje izradom planova i projekata.

„S obzirom da je počinjeno krivično delo falsifikovanja službene isprave, tražimo od nadležnih da u što kraćem roku reaguju i da Ivan Marković bude smenjen, kao i da odgovorni snose zakonske posledice“, navodi se u saopštenju te stranke.

Ako se nadležni ogluše o taj zahtev, Narodna stranka je najavila „neophodne i zakonom predviđene korake“.

U toj stranci navode da taj „skandal“ predstavlja još jedan dokaz da Srpska napredna stranka nema kvalitetne kadrove koji mogu da obavljaju odgovorne funkcije u gradskoj vlasti.

U dokumentaciji koju je ta stranka dobila od Inženjerske komore Srbije na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, nalazi se potvrda poslodavca o radnom iskustvu u kojoj piše da je Marković u Ortačkoj radnji za projektovanje „Krug projekt“ Kragujevac bio angažovan od januara 2008. do avgusta 2018. godine.

Medjutim, ta ortačka radnja je izbrisana iz registra još 7. marta 2011. godine – može se videti u javno dostupnoj bazi privrednika na sajtu Agencije za privredne registre.

Stranka dodaje da Inženjerska komora Srbije nema informacije da li se Ortačka radnja „Krug projekt“, koju je Marković vodio zajedno sa svojim tastom Zoranom Milojkovićem bavila urbanističkim projektima.

Gradski odbor Narodne stranke naveo je da je više puta javnosti i nadležnima u Skupštini grada predočavao nepravilnosti u radnoj biografiji Ivana Markovića.

U pisanom obraćanju predsedniku Skupštine grada Miroslavu Petrašinoviću i gradonačelniku Nikoli Dašiću, kako navodi ta stranka, traženo je da se preispita odluka o imenovanju Markovića za glavnog urbanistu Grada Kragujevca.

Predstavnici Narodne stranke su zvaničnim dopisom u novembru odborničkim grupama „Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija“, „300 Kragujevčana“ i drugima, skrenuli pažnju na „problematičnu“ biografiju Markovića, ali su oni to „ignorisali i tako se stavili u jasnu službu podrške Srpskoj naprednoj stranci“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar