Medju nama
Bratislav Jugović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Bratislav Jugović, sada već bivši poslanik Srpske napredne stranke u republičkom parlamentu, neće biti na listi naprednjak za predstojeće izbore na državnom nivou. Da li je Jugović - koji se u javnosti najviše isticao glasnim protivljenjem projektu Rio Tinto - na ovaj način odstranjen i kažnjen za angažman? On kaže da nije, ali za sada izgleda drugačije.

Bila je rana jesen kada je Jugović prvi put istupio sa stavovima koji su jasno govorili: on lično je protiv Rio Tinto i smatra da bi takav stav trebalo da zauzme i celokupna vladajuća stranka. Jugoviću istupanje mimo partijskijskih linija nije bilo strano ni ranije: u oktobru 2021. godine govorio je javno u korist inspektora Sente Milenkovića, čoveka koji je otkrio „Jovanjicu“. Tada se prvi put sreo sa „odmazdom“ režimskih medija i dela stranke.

Sa povećanjem fokusa javnosti na Rio Titnu, Jugović je ponovo istupio i rekao: Podržaću inicijativu Sava Manojlovića protiv rudarenja litijuma. To je bilo u januaru ove godine. u to vreme, „kuvala“ se i lista SNS za predstojeće parlamentarne izbore. Najpre nam je spisak prvih 10 otkrio da će na njoj biti manje političara, a više javnih ličnosti. Potom smo saznali da na njoj neće biti ni Dragana Šormaza, jednog od aktivnijih naprednjačkih kadrova u Skupštini.

Bratislav Jugovic
Bratislav Jugović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Nova informacija – da na listi SNS neće biti ni Jugovića – potvrdila je spekulacije: stranka je izopštila deo koji se buni protiv „glavne struje“.

Jugović nam je, u pisanom odgovoru upućenom novinaru, potvrdio da nije na listi. Ipak, odgovor o razlozima za to „odstranjivanje“ bio je drugačiji nego što smo očekivali:

„Pre formiranja liste razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Bio sam prijatno iznenađen njegovim planovima za moju političku budućnost. On mi je ponudio veće izazove na koje sam ja sa zadovoljstvom pristao. Svi smo u SNS spremni na izazove, zbog toga je pobeda reč koja nas opisuje. Na aprilskim izborima ostvarićemo najubedljiviju pobedu do sada. Dakle, mogao sam da biram – da ostanem na listi ili da igram najteže utakmice. Svako ko me makar malo poznaje od mene bi očekivao spremnost za velike utakmice“, odgovorio nam je Jugović.

BONUS VIDEO: Snaga naprednjačke liste – gosti Cvijetin Milivojević i Bratislav Jugović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar