Bratislav Jugović i Savo Manojlović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Poslanik Srpske napredne stranke, Bratislav Jugović, rekao je da će mnoge pristalice te stranke potpisati inicijativu organizacije "Kreni-promeni" kojom bi se zabranilo iskopavanje litijuma na teritoriji Srbije.

Predstavnici Kreni-promeni zatražiće u Narodnoj skupštini hitnu verifikaciju narodne inicijative kako bi otpočeli sa skupljanjem potpisa za zabranu iskopavanja litijuma i bora i kako bi Skupština o tome mogla da odluči. U suprotnom, prema rečima direktora kampanje Sava Manojlovića, ova organizacija će započeti, od 20. januara, novu seriju protesta.

Pročitajte još...

„Ako predstavnicima vlasti nije dovoljna elektronska peticija od skoro 300.000 potpisa, tražimo da nam se omogući mehanizam narodne inicijative gde ćemo sakupiti 30.000 potpisa za predlog zakona o kojem Skupština mora da se izjasni“, naveo je Manojlović u saopštenju.

Na najvu pokretanja peticije, reagovao je poslanik iz redova vladajuće partije, Bratislav Jugović. On je u izjavi za Nova.rs rekao da će, poput mnogih pristalica SNS, podržati svojim potpisom zabranu iskopavanja litijuma.

„Kao što je mnogo pristalica SNS glasalo protiv ustavnih promena na referendumu, tako će i mnogo njih potpisati narodnu inicijativu Sava Manojlovića, kojom se kroz institucije zabranjuje iskopavanje litijuma na teritoriji Republike Srbije. Unapred želim da čestitam uspeh svim volonterima organizacije „Kreni promeni“. Ostvariće veliku pobedu za sve građane Srbije“, rekao je Jugović.

BONUS VIDEO Savo Manojlović: Vučić svoju sujetu stavlja ispred interesa nacije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare