Vladimir Bilčik Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zvanična delegacija Narodne skupštine Srbije posetiće Evropski parlament u Briselu i tamo će boravit do 8. marta, a sve u okviru procesa međupartijskog dijaloga.

Poseta je organizovana na poziv Matjaža Nemeca i Vladimira Bilčika, na prethodnoj rundi razgovora o unapređenju rada Narodne skupštine Srbije koji je održan u januaru ove godine i u njoj učestvuje većina poslaničkih grupa vlasti i opozicije.

Radomir Lazović, šef zeleno-levog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd je član delegacije i on za Danas kaže da će pričati o zloupotrebama parlamenta.

Tamara Milenković Kerković, poslanica Dveri kaže da će tokom boravka u Briselu razgovarati sa predstavnicima poslaničkih grupa EP o podršci EU autoritarnom sistemu Aleksandra Vučića u zamenu za njegovo neustavno prihvatanje suverenitrta lažne države Kosovo.

„Posebno ću se obratiti predstavnicima konzervativnih partija, iz grupe Identitet i demokratija, čiji je član AFD već tražio od Bundestaga povlačenje priznanja nezav Kosova“, objašnjava poslanica Dveri.

Po završetku međupartijskog dijaloga u januaru u Beogradu, Bilčik je izjavio da je EP spremna da nastavi međupartijski dijalog koji se vodi u Srbiji od 2019. godine.

***

BONUS VIDEO – Bilčik o emitovanju RT u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar