Foto:EPA/VALDRIN XHEMAJ

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da je, u vreme kada se Kosovo suočava sa optužnicama Specijalnog suda, pregovorima u Vašingtonu i pandemijom, besmisleno ne tražiti saradnju na kosovskoj političkoj sceni.

„U okolnostima kada smo suočeni sa pandemijom i potrebom da zajednički pobedimo u ovoj bici, kada se u Vašingtonu i Briselu vodi dijalog o zaključivanju sporazuma o uzajamnom priznanju, kada se u Specijalnom sudu procesiraju optužnice protiv pripadnika OVK zbog sumnje u ratne zločine, besmisleno je ne tražiti zajednički jezik i saradnju“, rekao je lider DSK za Gazeta Ekspres.

Dodao je da je za rešavanje problema potrebna saradnja između političkih partija i njihovih lidera, a izjava je usledila samo dan nakon što je rekao da je DSK uklonio crvene linije prema Demokratskoj partiji Kosova (DPK) Kadrija Veseljija.

„Nećemo rešiti nijedan od ovih akutnih problema ne komunicirajući i ne sarađujući kao politički subjekti i kao lideri tih entiteta“, rekao je Mustafa. Lider DSK kaže da probleme zemlje neće rešiti populističke politike, koje ne nude rešenja.

„DSK nosi teret problema na Kosovu, koji ni danas ni u budućnosti ne mogu biti prevaziđeni populističkom politikom i kritičkim pristupima, ne nudeći nikakvo rešenje. U teškim vremenima za zemlju moramo pronaći rešenja koja nas spajaju i jačaju“, rekao je Mustafa.

Iako nije bilo govora o sveobuhvatnoj vladi, DSK već je uklonio sve crvene linije za DPK, a Mustafa kaže da su crvene linije uklonjene zbog poteškoća u pronalaženju rešenja. Mustafinu izjavu o uklanjanju crvenih linija prema DPK, lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, danas naziva smešnom. Prema njegovim rečima, ove dve stranke već dugo rade sinhronizovano. On je rekao da će ih, čak i ako se udruže, pobediti na sledećim izborima.

(Izvor: Kosovo Onlajn)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar