Aleksandar Vulin
Vulinova tetka iz Kanade Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), na čijem čelu se nalazi Aleksandar Vulin, posle 14 dana ćutanja, objavilo je saopštenje povodom informacija da su pripadnici policije pratili i prisluškivali predstavnike ruske opozicije u maju prošle godine u Beogradu.

Umesto da javnosti objasne i pruže adekvatne dokaze, ukoliko njihovi pripadnici nisu učestvovali u nelegalnom praćenju i prisluškivanju stranih državljana, MUP se opredelio da napadima na portal Nova.rs i zamenom teza skrene pažnju sa međunarodnog skandala koji preti da ozbiljno naruši imidž naše zemlje i ugrozi njene evropske integracije.

Pročitajte još...

Umesto odgovora na konkretna pitanja, MUP je u sramnom obraćanju javnosti optužio jedan medij za antisrpsku, antirusku kampanju i korišćenje Geblsovih metoda. Osim što u opisu njihovog posla nije da se bave medijskom analizom, ovakvim oglašavanjem MUP je stao rame uz rame uz one koji se deceniju unazad bore protiv istine progonom i targetiranjem medijskih kuća i novinara.

U zaključku ovog političkog pamfleta, koji neodoljivo liči na objave Jugoslovenske levice (JUL) iz mračnog perioda devedesetih godina, a odakle vodi poreklo i sam ministar Aleksandar Vulin, navodi se da je priča o prisluškivanju ruskih opozicionara “čista laž” za koju, kako kažu, ne postoje dokazi.

Međutim, ministarstvo i sam Vulin još jednom su se napravili slepi i izbegli da odgovore na pitanje zbog čega je za Srbiju od izuzetnog značaja borba protiv obojenih revolucija, kada je formirana Radna grupa, kao i zbog čega je ministar obećao da će obaveštavati zvaničnu Mosku o aktivnostima njihove opozicije, konkretno organizacije “Otvorena Rusija”. Da li je sadržaj transkripta razgovora koji su vodili Aleksandar Vulin i Nikolaj Patrušev zapravo neobavezna razmena mišljenja dva prijatelja ili zvaničan razgovor predstavnika država?

Imajući u vidu pomenuta pitanja, kao i činjenicu da MUP, umesto da pruži odgovore na njih, u obraćanju javnosti nastupa kao Pokret socijalista, zastupajući interese određenih pojedinaca, a ne građana koji ga finansiraju, sa žaljenjem konstatujemo da je ovo još jedan dokaz da su institucije u Srbiji pretvorene u servis vlasti i njenih funkcionera.

Naša pitanja ostaju i spremni smo da čujemo konkretne odgovore. Njih ne dugujete isključivo “Novoj”, već i domaćoj i međunarodnoj javnosti, ali najvažnije – dugujete ih građanima ove zemlje koji imaju pravo da znaju da li se i zašto njihov novac troši na prisluškivanje opozicije iz druge države.

U nadi da ćete se vratiti svom istinskom pozivu i da ćete napokon shvatiti da je svaki ministar prolazan i da nije vredan ovakvog poniženja, ostajemo vam na raspolaganju za svaki vid profesionalne saradnje.

BONUS VIDEO Izvestilac EP za Rusiju: Prisluškivanje ruske opozicije je loša poruka iz Srbije i ugrožava njene EU integracije 2

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare