Incident ispred Sajma u Novom Sadu Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je da podseća da je njegova ustavna i zakonska obaveza osiguranje javnog reda i mira, i bezbednosti građana i institucija.

„U tom smislu, MUP reaguje na svaku podnetu prijavu. U dosadašnjem toku izbora nije bilo ozbiljnijih incidenata, osim napada na policiju i oštećenja imovine Sajma u Novom Sadu“, saopštila je policija.

kordon policije ispred novosadskog call centra Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

MUP upozorava da će sprečiti, i u saradnji sa tužilaštvom sankcionisati svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana i institucija, uključujući i napad na policiju.

Podsetimo, danas je grupa aktivista otkrila da se u prostorijama Novosadskog sajma nalaze brojni aktivisti Srpske napredne stranke koji su se zaključali. Policija ih je sprečila da uđu u Sajam, a dok je trajalo guranje na jednim vratima, na drugom izlazu usnimljeni su aktivisti kako beže sa papirima i kutijama.

Podsetimo, na lokalnim izborima koji se održavaju danas građani Srbije biraju odbornike u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i više od 80 gradova i opština. Biračka mesta otvorena su od 7 sati ujutru i biće otvorena sve do 20 časova, a sve najnovije vesti o današnjem glasanju možete pratiti u našem blogu uživo.

O nepravilnostima koje javljaju građani iz cele Srbije možete se informisati u posebnom blogu uživo.

Bonus video: Totalni kaos u Novom Sadu, došlo do naguravanja s policijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare