Foto: Ivan Dinić/NOVA S

Gosti Olje Bećković u "Utisku nedelje" bili su potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana i politikolog Mladen Mrdalj. Pokrenute su brojne intrigantne teme, od afera koje prazne budžet do toga živimo li u mafijaškom ili fašističkom režimu.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić  obznanila je da je firma „Aseko“, čiji je direktor brat Ane Brnabić, u poslednje dve godine od EPS-a dobila 20 miliona evra naših para i da se sve to desilo otkako je Ana Brnabić postala premijerka.

Ona je u studiju pokazala papire o projektima firme “Aseko”.

“Otkako je on direktor ove firme, EPS je samo u poslednje dve godine dao 20 miliona evra naših para. A EPS će sutra dodatno da se zaduži, jer je probio sve limite. Da se razumemo, nismo mi ni protiv EPS-a, Namenske, Telekoma… Jednostavno, oni su sve te firme doveli u predstečajno stanje. Dakle, otkako je Ana Brnabić premijerka “Aseko” je dobio 20 miliona evra”, podvukla je potpredsednica SSP.

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana se osvrnuo na poslednje slučajeve nasilja i obračune u Srbiji, pa se postavilo i pitanje – živimo li u mafijaškom režimu. On je konstatovao da to i živimo “u fašistiskom režimu, a da ta linija podele nije po nacionalnoj nego stranačkoj pripadnosti”.

Prema njegovim rečima, slučaj prebijanja mladića u Novom Sadu pokazuje po kojoj matrici funkcioniste naše društvo.

Grbović je govorio i o propustima u Tužilaštvu, pa je izneo i svoje iskustvo iz te institucije gde je kratko vreme volontirao.

“Znam kako to izgleda, ja sam svojim očima video predmet čoveka, moćnika za neku potpuno bezazlenu stvar koja se stavlja u fioku zato što će možda postati ministar nakon rekonstukcije vlade”,  rekao je Grbović u “Utisku nedelje”.

Na pitanje Olje Bećković koji čovek je u pitanju, on je rekao da ne zna koji je tužilac bio tada, ali da se radi o slučaju Nebojše Čovića.

Prema mišljenju politikologa Mladena Mrdalja, mi možemo da prozovemo sto ljudi koji su krivi za nešto imenom i prezimenom, ali da se ništa neće dogoditi jer njih štiti sistem.

“Mi znamo konkretno da Zagorka Dolovac ne radi svoj posao, ali oni su jači i njihova moć leži u skupštini”, rekao je on, dodajući da slučaj iz Novog Sada pokazuje kako Skupština Srbije, jedina institucija koja, kako je rekao, “može da utera strah u kosti” nadležnim ministrima ne funkcioniše, zbog čega ceo sistem ne radi kako treba.

“U ovoj zemlji fraza ‘mi preuzimamo odgovornost’ znači ‘eto mi smo krivi, šta nam možete’. Da je ministar policije izašao i rekao ‘pustili smo ga da ode’ nikome ne bi odgovarao”, kazao je Mrdalj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram