Goran Vesić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Firmi Moskito ADV, koja je ekranizovala knjigu o Beogradu autora Gorana Vesića i radila predizborne spotove za SNS, nedavno je dodeljen još jedan posao koji će biti plaćen novcem svih građana Beograda. Naime, ta kompanija radiće kampanju pod nazivom “Dani đaka prvaka u saobraćaju” koja će gradski budžet koštati 6,9 miliona dinara ili oko 60.000 evra.

Firma Moskito ADV je pre dva i po meseca po hitnom postupku od Grada Beograda dobila posao informisanja građana o vakcinaciji. Pre četiri dana dodeljen joj je još jedan – odlukom beogradskog Sekretarijata za saobraćaj Moskito će raditi kampanju “Dani đaka prvaka u saobraćaju u Beogradu”.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji, cilj te kampanje je unapređenje bezbednosti dece saobraćaju, a jedan od poslova pomenute firme biće da osmisli i izradi video spot u trajanju od 20 sekundi.

Takođe, predviđeno je da zakupi vreme za emitovanje tog spota 15 dana tokom trajanja kampanje i to na RTS 1, TV Pinku, Prvoj i B92. Zadatak Moskita će biti i da osmisli i vodi kampanju na jednoj od društvenih mreža, pripremi i odštampa 17.000 promotivnih letaka i podeli ih deci i vozačima, a zatim i da uradi završni izveštaj kampanje.

Sudeći po dokumentaciji, sve ovo će građani Beograda platiti 6,96 miliona dinara ili oko 60.000 evra.

Moskitu unosni ugovori

Kako je pisao CINS, Moskito od 2016. godine radi promo-filmove za Agenciju za bezbednost saobraćaja, a za te poslove na devet javnih nabavki dobio je nešto više od 28 miliona dinara bez PDV-a. Od iste firme su promo-spotove naručivali i Državna lutrija Srbije, beogradski Parking servis i MUP.

Iako je na tenderu učestvovao još samo jedan ponuđač, možda sve ovo ne bi bilo upitno da nije očigledno bliskih veza Moskita i visokih funkcionera gradskih vlasti i SNS.

Prema pisanju CINS-a, upravo ova firma ekranizovala je knjigu o Beogradu Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda. Takođe, isto preduzeće povezano je i sa Srpskom naprednom strankom, sa kojom sarađuje od 2008. godine radeći predizborne spotove i video klipove za vreme predizbornih kampanja.

CINS je pisao i da vlasnik Moskita Srđan Vasić na društvenim mrežama otvoreno podržava naprednjake i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da posećuje stranačke skupove i ismeva opoziciju.

Kako se može videti na Fejsbuk profilu Vasića, on je prošle godine na dan izbora promovisao listu SNS pod nazivom “Aleksandar Vučić – Za našu decu”. Na svoj stranici postavio je i spot SNS o metrou, Beogradu na vodi, pa i onaj u kojem se pojavljuje Rudolf Đulijani bivši gradonačelnik Njujorka.

“Jedna od prvih političkih kampanja koje sam radio bili su lokalni izbori u Beogradu sa Vučićem i Bogdanovićem kao protivkandidatima. Ideje i viziju koju sam tada čuo danas gledam kako rastu svuda oko mene… Žalim samo za jednim, a to je što smo izgubili 10 godina u pogrešnim izborima dok SNS nije preuzeo brigu o gradu…”, napisao je Vasić na Fejsbuku.

BONUS VIDEO Vesić na točkovima: Pokretnom kancelarijom obišao meštane Bariča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare