Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović odbacio je kao netačne tvrdnje da se negativno izrazio o indijskom metrou i da ga je stavio u negativan, rasistički kontekst kada je rekao da beogradski metro ne treba da pršti od luksuza, ali ni da bude ni kao indijski.

“Srbija, u smislu infrastrukture, postaje zemlja koja će značajno odskočiti u odnosu na sve zemlje regiona, uključujući i zemlje Evropske unije. To ne bi moglo da se desi da nemamo jedan racionalan i odgovoran pristup. Takav će biti i beogradski metro. Mi sada imamo posla s takozvanim novinarima, koji izmisle izjavu i profile na društvenim mrežama, onda komentarišu izmišljene izjave i sada ja treba da dam neki komentar. Šta da prokomentarišem, cela priča je potpuno izmišljena. Indija je nama, naravno, prijateljska država koja ima neverovatno dobre primere metroa”, rekao je Momirović.

Napomenuo je i da je njegov posao da i metro u Beogradu i svi koridori budu maksimalno brzo, efikasno i racionalno izvedeni.

“Nema luksuza i bacanja narodnih para, i to je zadatak koji sam ja dobio od predsednika Republike”, dodao je Momirović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare