Tomislav Momirovic
Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da se u izgradnji beogradskog metroa želi racionalan pristup, "da ne pršti od luksuza", ali i da ne bude ni kao neki indijski.

Želimo da metro bude moderan, brz, racionalan i efikasan, rekao je Momirović na sednici Skupštine Srbije, obrazlažući Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici.

On je upozorio da će, ako metro ne bude izgrađen u narednih sedam do osam godina, nastati još veći saobraćajni problemi u Beogradu, jer će biti još više automobila.

Ako ovo ne izgradimo, mi trajno limitiramo razvoj našeg grada, objasnio je Momirović.

On je podsetio da se projekat metroa stalno pominje još od 1971. godine i da su ga obećavale sve političke garniture, „ali do pre 1-1,5 godinu nije učinjeno ništa“.

Na dnevnom redu sednice Skupštine su i izmene Zakona o planiranju i izgradnji, izmene i dopune Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju i izmene i dopune Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

U objedinjenoj načelnoj raspravi razmatraće se i izmene i dopune Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar