Foto Printscreen/NovaS

"Budućnost svake demokratije u Srbiji će se brojati onim godinama koji će Aleksandar Vučić i njegovi saradnici provesti na robiji. Razvoj Vučićevih dijagnoza se proprocionalno odražava na živote svih nas, a diktatura se više ne može trpeti. Nema se kako nazad", poručio je jutros u emisiji "Probudi se" pozorišni reditelj Kokan Mladenović.

Kako kaže, narod u Srbiji više ne može da trpi stanje u društvu, ali da je veliki problem što ne postoji opoziciona grupacija ili lider koji će njihovo nezadovoljstvo na adekvatan način artikulisati.

„Opozicija ne može da organizuje same sebe, a kamoli ovako ozbiljne proteste. Ogroman problem ovog velikog izliva besa, a njega će tek biti, jer se ovo u Srbiji ne može trpeti, je to što nema ko nekoga će da ga politički kanališe“, smatra Mladenović i dodaje da je „diktatura u Srbiji postala nepodnošljiva“.

“Diktatura se više ne može trpeti. Nema se kako nazad. Pad Vučića mora u ponor da povuče i pad Vučićeve opozicije. Srbiji je potrebna nova snaga, neukaljene ličnosti. Narodu je dosta zloupotreba vlasti i obesti jednog jedinog čoveka, koji teroriše zdrav razum čitave Srbije. Razvoj njegovih dijagnoza se proprocionalno odražava na živote svih. Vlast je organizovala fudbalske utakmice, teniske turnire, mitinge, izbore i suspenduje pandemiju, da bi se onda se istostavilo da je to velika laž“, rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije i njegovi saradnici moraju da snose odgovornost za stanje u društvu, ističu da ne podržava nasilje na protestima.

“Neko mora da snosi odgovornost. Budućnost svake demokratije u Srbiji će se brojati onim godinama koje će Aleksandar Vučić i njegovi saradnici provesti na robiji. Ne mislim da je upad u Skupštini dobar način, nikakvo nasilje na te nasilnike ne može da da rezultat“, smatra on.

Mladenović je rekao da sinoćno okupljanje građana bilo spontano, te da građanska opozicija mora se distancira od svake vrste nasilja na protestu.

“Ako će ponovo biti upada u Skupštinu, ja ne znam šta je svrha. Desničara se treba čuvati, građanstvo koje izlazi na proteste mora da bude mudro i da pokaže snagu besa, ali ne destruktivnim putem. Čaša je prelivena, ljudi prosto ovo ne žele. Za ove proteste i za sve što se dešava u Srbiji većinsku odgovornost ne snosi samo Aleksandar Vučić, već i vaše komšije, rođaci, koji su pre deset dana dali potvrdu ovoj vlasti”, smatra poznati redtelj, rekavši da na dnevnom nivou ima nekoliko razloga za hapšenje Vučića.

“Stvarno mislim da bi njega treba hapsiti dnevno. U ovoj zemlji taj čovek radikalno krši ustavna ovlašćena, nadam se da će doći trenutak kad će on zakonski odgovarati za sve što svakodnevno radi”, ističe Mladenović, dodajući da ima utisak kako je Vučić u panici.

“Mislim da mu se njegov ‘kristalni dvorac iluzija’, u kojem živi, polako puca. On će po svaku cenu gledati da sprovede to što je smislio i predložio“, istakao je Mladenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram