Igor Mirović Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da nije dao saglasnost odborniku Socijalističke partije Srbije u Skupštini grada Sremski Karlovci Žarku Dimiću, da ga predloži za počasnog građanina.

„Razlozi koji su ga na to naveli, kako je obrazloženo u predlogu, nisu dovoljni da bih dobio jedno tako značajno priznanje. Uvek sam se, tokom svog političkog delovanja, suprotstavljao političarima koji se nameću i nezasluženo ističu radi trenutne slave i nagrade“, naveo je Mirović u saopštenju.

On je dodao da su odbornici svih političkih stranaka u Sremskim Karlovcima, a posebno rukovodstvo opštine, zloupotrebili njegovo ime „neozbiljno i neodgovorno“.

„Nastaviću da radim u korist Sremskih Karlovaca i njegovih stanovnika, jer je to moj posao, koji ne podrazumeva nagrade, već rad i odgovornost za razvoj jednog od naznačajnijih mesta za naš narod i njegovu istoriju“, rekao je Mirović.

U obrazloženju predloga da Mirović treba da postane počasni građanin Sremskih Karlovaca, Žarko Dimić je naveo da je Mirović ne samo političar, već i „darovit pesnik, koji pripada toj čuvenoj lozi stražilovske linije u srpskom pesništvu, na stazama Branka Radičevića“.

On je dodao da je Mirović pomogao i svojim ličnim učešćem i kao predsednik Pokrajinske vlade mnogim značajnim projektima u Sremskim Karlovcima.

Na sednici Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca odbijen je predlog da se Mirović proglasi za počasnog građanina, iako većinu članova te komisije čine predstavnici Srpske napredne stranke, čiji je i Mirović funkcioner.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar