Igor Mirović Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Presednik vojvođanske vlade Igor Mirović osudio je danas upad nepoznatih lica u kompleks Vladičanskog dvora u Novom Sadu, kao i, kako je naveo, kampanju neistina i laži koja se vodi u vezi s rekonstrukcijom njegove fasade.

On je od policije zatražio da pronađe odgovorne za upad u dvorište Dvora, koji je označio kao „pokušaj linča episkopa bačkog Irineja i svih kojima je stalo do crkvenih i narodnih vrednosti“.

Istovremeno je sve koji rade na obnovi Dvora javno pohvalio za stručnost i profesionalizam.

Mirović je u saopštenju istakao da se rekonstrukcija izvodi pod nadzorom najstručnijih ljudi koje Vojvodina ima u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika i uz učešće majstora specijalizovanih preduzeća proverenih u radovima u zemlji i inostranstvu.

„Ovakva prljava kampanja i napad jesu pokušaj linča episkopa bačkog Irineja i svih kojima je stalo do očuvanja crkvenih i narodnih vrednosti“, navodi Mirović.

Ističe da je sam ponosan što je učestvovao u ovom projektu, kao i ranije u rekonstrukciji krova dvora, fasade i partera Sabornog hrama i istakao da će nastaviti da pomaže ustanove koje će odgovorno pristupati zaštiti objekata od velikog značaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar