Foto: Shutterstock, Nova.rs

U javnosti se već drugi dan spekuliše da je Miroslav Tomašević podneo ostavku na funkciju v.d. direktora EPS-a te da se o tome već danas odlučuje na sednici Vlade. U razgovoru na Nova.rs Tomašević te informacije negira.

„Nisam podneo ostavku“, kaže Tomašević za naš portal i dodaje da takvu nameru nema.

On je za direktora Elektroprivrede Srbije imenovan 3. marta prošle godine, a kao vršilac dužnosti po Zakonu o javnim preduzećima u tom status može da ostane najduže godinu dana. To znači da je već 23 dana nezakonito na toj funkciji.

Na konstataciju „Nove“ da mu je istekao mandat, Tomašević kaže da je u Agenciji za privredne registre i dalje ovlašćeno lice i da neko mora taj posao da obavlja.

„Dobio sam rešenje od Ministarstva privrede da taj posao obavljam do izbora novog direktora“, navodi on.

Juče je u pojedinim medijima objavljeno da je Tomašević podneo ostavku na direktorsku funkciju, ali ne zbog v.d. statusa, već zbog navodnog zahteva Ministarstva energetike da Nadzorni odbor „Elektroprivrede Srbije“ ukine staru i donese novu odluku o prelasku EPS u akcionarsko društvo i to sa izmenama Statuta.

Spekulacije i o novoj Grčićevoj funkciji

Milorad Grčić Foto: Milos Tesic/ATAImages

Takođe se spekulisalo da će Vlada Srbije imenovati Milorada Grčića, nekadašnjeg direktora EPS-a, za novog direktora Pro Tenta.

O tome je na sednici Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije govorio sindikalac Milan Đorđević Đokin. On je juče naveo da se odluka imenovanju Grčića „kuca“.

Međutim, prema saznanjima Nova.rs, ta informacija nije tačna.

BONUS VIDEO Sednica Nadzornog odbora EPS-a: „Sve nas streljajte, nećemo vam ovo dozvoliti!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar