Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta i Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić reagovao je za Nova.rs na ponudu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da na sednici o kopanju litijuma koju je tražila opozicija bude i predsednik Aleksandar Vučić. Tim povodom, Aleksić je rekao da šef države uopšte nije nadležan da se time bavi i da o tome odlučuje, ali da se ipak raduje susretu sa njim.

Aleksić je rekao da ponuda Ane Brnabić nije iznenađujuća „s ozbirom na to da Vučić nastavlja svoju tradiciju omalovažavanja i ponižavanja sopstvenih saradnika u koje očigledno nema poverenja da mogu da odbrane podlu nameru pretvaranja Srbije u rudarsku koloniju“.

„To je nešto između njih i govori o njima, ali nas se ne tiče. Mi smo spremni, jer znamo da smo na pravoj strani ove borbe naše generacije, ali ko god da dođe treba da zna da dolazi kao gost u dom Narodne skupštine“, kazao je on za Nova.rs.

Kako kaže, uvek se raduje raspravi sa predsednikom Vučićem.

„Uvek se radujem raspravi sa njim, nažalost on nema hrabrosti da se suočimo ni na televiziji, ni na sudu. Jedino se pojavi povremeno u Skupštini Srbije, jer tu je zaštićen, pa u neravnopravnim uslovima pokušava da sluđuje građane“, izjavio je Aleksić.

Podsetimo, danas su predstavnici opozicije predali zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije i predložili izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici kako bi se sprečila dalje ekploatacija litijuma. Pored partija koje su deo aktuelnog saziva Skupštine Srbije, na sastancima su učestvovali i pokret „Kreni-promeni“, odnosno lider ovog pokreta Savo Manojlović i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Tim povodom, predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da će staviti na dnevni red zahteve opozicije o zabrani iskopavanja litijuma, te da jedva čeka sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o ovoj temi, i zapitala se zašto opozicija nije zahtevala i da Vučić dođe na sednicu parlamenta.

Na njeno pitanje za Nova.rs reagovali su pojedini predstavnici opozicije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare