Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bs

"Zadovoljni smo izbornim rezultatima u Vojvodini i Novom Sadu gde smo dobili više glasova u odnosu na izbore 2017. godine", rekao je danas na pres konferenciji predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i potpredsednik partije Miloš Vučević.

„Čestitam svima koji su učestvovali, mislim da je to bila otvorena borba koja doprinosi demokratizaciji našeg drustva. Čuli su se različiti predlozi, ideje i programi, građani su imali koga da biraju. Jedino nismo zadovoljni time što nismo pobedili u tri od pet mesnih zajednica na Limanu”, rekao je Vučević.

Izbori za mesne zajednice održani su u osam gradova i opština u Vojvodini i to u Novom Sadu, Somboru, Bačkoj Topoli, Bečeju, Žitištu, Kuli, Inđiji i Irigu. Birani su saveti za 89 mesnih zajednica a, kako je Vučević naveo, Srpska napredna stranka je pobedila u 83 mesne zajednice u Vojvodini, odnosno 93,6 odsto.

“Od 809 članova saveta mesnih zajednica koji su birani, SNS je osvojio 750 mesta, odnosno 92,81 odsto. Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 34 mesta i nestranački kandidati 25 mesta. U Novom Sadu su održani izbori u 42 mesne zajednice, glasalo je 45.238 građana odnosno 14,23 odsto od ukupnog biračkog tela. SNS je pobedio u 39 mesnih zajednica. U tri mesne zajednice su pobedili nezavisni kandidati”, naveo je on.

Od ukupno 436 članova saveta mesnih zajednica u Novom Sadu, kandidati SNS-a, kako je dodao, osvojili su 411 mesta.

“Posebno smo zadovoljni što smo dobili 10.000 više glasova nego 2017. godine. To je dobar skok i na tome definišamo optimizam za rad u budućem periodu”, poručio je Vučević.

Dodao je i da su nezavisni kandidati osvojili 25 mesta od 436 u Novom Sadu, teda su pobedili u MZ Liman 1, MZ Liman 3 i MZ Ivo Andrić.

“To nisu kandidati ni Ðilasa ni Vuka Jeremića ni nikakvih opozicionih partija, ovo su kandidati koji su sebe predstavili kao nezavisne i kao komšije. Mi smo razumeli poruku birača da su se opredelili za nestranačke ličnosti, za taj koncept da u mesnim zajednicama budu nestranačke ličnosti i iz toga ćemo izvući pouke i raditi na tome da naša stranačka organizacija bude što bolje pripremljena pred predstojeće izbore”, naveo je Vučević.

Na pitanje novinara da li Srpska napredna stranka stoji iza pamfleta koji su se pred izbore pojavili u Novom Sadu, a na kojima su nezavisni kandidati predstavljeni kao da su članovi opozicionih partija, Vučević je rekao da SNS ne stoji iza tih flajera i da nema veze sa bilo kakvim zaštrašivanjem.

“Da je bilo zastrašivanja ne bi bili ovakvi izborni rezultati. Ja sam pokazao da smo mi politički veoma odgovorni i razumni i da nismo radili ništa što može da narušava izbornu volju građana. Ne znam ko je radio taj letak zaista, ali čuli ste u mojoj izjavi da sam rekao da su to nezavisni kandidati i da nisu nikakvi kandidati Ðilasa i Jeremića iako su svi oni danima bili u Novom Sadu”, rekao je Vučević i dodao da je bilo zastrašivanja aktivista SNS-a, vređanja i napada na njih.

Dodao je i da je Grad Novi Sad, u kojem je SNS nosilac vlasti, spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama bez obzira na to ko je u njima pobedio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare