Srđan Milivojević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak prigrabiti za sebe 27. funkciju i da će na sednici Skupštine Srbije o evropskom planu za rešenje pitanja Kosova kao potrčko doneti plan o Kosovu "koga nema".

Milivojević je na konferenciji za novinare istakao kako je neverovatno da Vučiću ne pada na pamet da građanima plan stavi na uvid, ocenivši da predsednik Srbije na taj način potcenjuje inteligenciju građana koji su zainteresovani za rešenje problema Kosova i koji su pismeni i umeju da pročitaju šta je planom predviđeno.

On je istakao da Vučić 10 godina sam vodi nacionalnu politiku i podsetio da nije tražio nacionalni konsenzus „kada je davao“ pozivni broj, lične karte, saobraćajne i vozačke dozvole, Gazivode i energetski sistem, a da će u četvrtak u Skupštini tražiti nacionalni konsenzus.

„Još kaže: ‘Predaja nije opcija’. Na koju predaju misli? On je predao sve što je mogao da preda i očigledno se ta rečenica odnosi na mirnu predaju vlasti“, rekao je Milivojević.

On je ocenio da će Vučić u četvrtak ponovo držati patriotske govore i upitao šta građani od toga imaju.

Zaključio je da je u pitanju „opasna igra predsednika Srpske napredne stranke“ koji je svoje lične pozicije i ličnu vlast stavio iznad državnih interesa.

BONUS VIDEO Srđan Milivojević iz Kosovske Mitrovice: Pet godina od ubistva Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare