Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je pokrenuo akciju štampanja i distribucije milion nalepnica sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i natpisom "izdajnik" koje će, prema njihovim rečima, "preplaviti Srbiju".

Predsednik tog pokreta Mlađan Đorđević izjavio je da su se na takav potez odlučili nakon što im je policija prošle nedelje na godišnjicu bombardovanja SR Jugoslavije, oduzela transparente „slične sadržine“.

„Na transparentima su bile slike Vučića u srdačnim pozama sa Tonijem Blerom, Bilom Klintonom, Gerhardom Šrederom i Hašimom Tačijem, sa svima onima koji su bombardovali Srbiju i koji nam i danas otimaju Kosovo. I naravno Vučić, čiji režim sa njima već devet godina radi na zaokruživanju nezavisnosti Kosova“, rekao je Djordjević.

On je naveo da je policija oduzimanjem tih transparenata htela da sakrije istinu od javnosti, ali da će „sada cela Srbija da vidi ovu poruku i da se podseti ko je izdajnik“.

U saopštenju Oslobođenje navodi da prima donacije građana za štampu milion nalepnica, te da je odziv odličan.

„Svako ko se javi našem pokretu i uplati makar i malu donaciju za akciju, dobiće paket nalepnica, da širi ovu poruku istine u svom gradu ili selu. Cela Srbija mora da vidi da je Vučić izdajnik“, rekao je Đorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare