Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik Pokreta Oslobođenje, Mlađan Đorđević, rekao je danas da vlasti Srbije ćute dok se "gomilaju dokazi" o njihovoj saradnji s Oslobodilačkom vojskom Kosova (OVK) i "albanskim kriminalnim podzemljem", i ne odgovaraju na pitanja koja im je o tome postavio.

„Na osnovu informacija koje smo stekli iz više izvora, mi smo otvorili nekoliko važnih afera u prethodnim nedeljama. Ni na jednu od njih nismo dobili odgovor, niti demanti, osim tabloidnih napada koji su brzo usledili“, napisao je Đorđević u saopštenju.

Rekao je da „javnost još nije dobila objašnjenja o aferi u kojoj je u Prištini završilo 11.000 dokumenata iz Beograda u vezi s optužnicama Međunarodnog suda za zločine OVK“.

„Da li je istina da je deo tih dokumenata predat u zamenu za ukidanje optužnice Milanu Radoičiću na Кosovu? Da li je tačno da je među predatim dokumentima i dosije Hašima Tačija, koji srpske bezbednosne službe vode od ranih devedesetih?“, pitao je Đorđević.

Po rečima Đorđevića, „mnogi pripadnici kriminalnog miljea s Kosova, povezani sa bivšom OVK, uključujući i Ljirima Zekaja, Mentora Bećirija i Ismeta Osmanija, stekli su srpska državljanstva i pasoše“.

Oni, naveo je on, „sada slobodno zidaju zgrade i investiraju u građevinski sektor po Srbiji, odnosno peru prljav novac ovde“.

On je istakao da su to „krucijalna pitanja“ koja će „raskrinkati kriminalnu prirodu ovog režima“ i pokazati građanima da „Vučić po pitanju priznanja takozvanog Kosova radi sve u dogovoru sa Albancima, a po nalogu Zapada“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare