Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio jer danas da će se međustranački dijalog o izbornim uslovima nastaviti nakon novogodišnjih praznika, a da će se tek razgovarati o njegovom formatu i tome ko će biti učesnici.

Milićević je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da nema apsolutno nikakva očekivanja od tog dijaloga, osim spremnosti i volje vlasti da sasluša sugestije i predloge.

Očekujem od evropskih parlamentaraca da parlamentarce u Srbiji ne dele na one prvog i drugog reda. Da sa jednima razgovaraju u institucijama sistema, a sa drugima u hotelskim lobijima, istakao je on.

Milićević je poručio da je vlast spremna da sasluša sugestije i predloge, ali ne i da, kao u prošlom dijalogu, evropski parlamentarci i nevladine organizacije budu nosioci cele priče i „moderatori koji će nametati rešenja“.

On je dodao da lično smatra da Tanja Fajon ne bi trebalo da učestvuje u dijalogu, jer je prošli put bila pristrasna i imala samo jedan cilj – „da ohrabri opoziciju da učestvuje na izborima“.

Detalje dijaloga, objasnio je Milićević, dogovoriće predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare