Milenko Jovanov Foto: N1

Poslanik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" Milenko Jovanov izjavio je danas da se sudija Apelacionog suda Miodrag Majić bavi politikom, kao i da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas "zloupotrebljava pravosuđe podnošenjem ogromnog broja tužbi protiv svakog ko se usudi da ga spomene".

Jovanov je rekao da „ne može da prihvati da je sudska vlast nezavisna ako je nezavisna od Vlade Srbije, ali je zato zavisna od stranih vlada“.

„Ne mogu da prihvatim da je nezavisan sudija koji svakodnevno na medijima napada Vladu ili Vučića, a zato kao kuče stoji ispred stranih ambasada i maše repićem kad ga puste na prijem za tri kanapea i dva koktela. Udara po Srbiji, po Vučiću i kaže – vidi ja sam nezavisan“, rekao je Jovanov tokom razmatranja Predloga odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

On je rekao da se sudija Majić bavi politikom i da je „jedva dočekao što ga smatraju za predsedničkog kandidata“.

Jovanov je rekao da je Majić govorio na tribinama političkih pokreta i stranaka, protestima koji nemaju veze sa pravosuđem i upitao da li je to nezavisnost i od koga.

„Nezavisan je od Vučića, ali je zavisan od Đilasa i Šolaka, pa je to kao nezavisno“, istakao je Jovanov.

Jovanov je, govoreći o Đilasu, naveo da ga je lider SSP dva puta tužio, kao i da je protiv političkih protivnika podneo oko 400 tužbi.

On je rekao da je Đilas na kraju tužio i državu Srbiju za milion evra.

Jovanov je rekao da je poenta u tome da se sa velikim brojem tužbi, sa medijima koji te tužbe i procese prate, sudije uplaše i dodao da im Đilas šalje poruku „šta ćeš da radiš kad se promeni vlast“.

On je rekao i da Šolakovi i Đilasovi mediji, portali „ta medijska imperija pokušava po svaku cenu da izvrši svoj uticaj na određene sudije, uticaj zasnovan 2009. godine nakon čuvenog reizbora Boška Ristića i DS kada su na odborima svojih stranaka odlučivali ko jeste, a ko nije podoban da bude sudija u Srbiji“.

Poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Ljiljana Malušić rekla je da je Majić 2009. godine mogao da bira u kom sudu će da bude sudija, dok je 2008. godine otpušteno 2.000 sudija i tužilaca.

Ona je rekla i da postoji „masa tvrdnji“ da je Majić zajedno sa sudijom Omerom Hadžiomerovićem oslobodio „Gnjilansku grupu“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare