„Milenijum tim za moje izjave da tuži mene a ne medije“

Politika 10. jun. 202116:30
Podeli:
Vuk Jeremić, političar, Narodna stranka, intervju
Vuk Jeremić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas "Milenijum tim" da tužbe podnosi protiv njega, a ne protiv medija koji prenose njegove izjave da je ta kompanija "generator korupcije i jedan od najvećih sistema za isisavanje novca građana iz budžeta u privatne džepove".

On je za portal „Info Vranjske“ rekao da „Milenijum tim“ i vlast treba da njega „tuže, napadaju i progone“, a ne medije koji rade svoj posao prenoseći šta govore ljudi koji učestvuju u javnom životu.

„Vlasnici ‘Milenijum tima’ Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su među najbogatijim ljudima u Srbiji, milijarderi, a podnose tužbe protiv malih i nešto većih slobodnih medija u kojima traže odštetu od 100.000 evra. Taksa za odgovor na tužbu je 54.000 dinara, što je za mnoge medije značajan novac. Reč je o očiglednom pokušaju ućutkavanja“, rekao je Jeremić.

Narodna stranka je saopštila da je Jeremić naveo da je „Milenijum tim“ podneo više od 20 tužbi od kojih najviše protiv medija, a neke i protiv Narodne stranke.

„Hoće da nas uplaše da ne govorimo o njihovim marifetlucima, ali su se grdno prevarili. Ne da se nisam uplašio, nego sam posle njihovih tužbi javnosti predstavio još više dokaza o njihovom sumnjivom poslovanju koje je gotovo isključivo sa državom, i na osnovu kojeg su Bošnjak i Vujko postali milijarderi“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je kupovina Vranjske Banje „očigledan lopovluk“ zbog kojeg će u zatvor ići svi umešani u to, i podsetio na izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije koji je preporučio Vladi Srbije da zaduži Tužilaštvo za organizovani kriminal da preduzme zakonom predviđene mere, ali se Vlada oglušila o tu preporuku.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

On je rekao da „Milenijum tim“ učestvuje u gasifikaciji gotovo trećine Srbije, gradi državne stanove i poslove dobija najčešće bez tendera.

„Ta kompanija je 2019. godine prihodovala milion dinara na sat, a sada joj je prihod i veći“, naveo je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši predsednik Generalne skupštine UN i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, istakao je da je Narodna stranka preduzela „određene međunarodne korake u razobličavanju ‘Milenijum tima’ „.

„Nakon prvih takvih koraka razobličena je laž ‘Milenijum tima’ o Vranjskoj Banji, a to je da će američki lanac hotela ‘Meriot’ investirati u Vranjsku Banju. ‘Meriot’ je saopštio da ne namerava ništa da uloži u Vranjsku Banju i da sa ‘Milenijum timom’ nisu ni razgovarali o bilo kakvim finansijskim ulaganjima, već samo o prodaji svoje franšize“, rekao je Jeremić.

Jeremić je izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno „slagao u kameru“ da je „Milenijum tim“ kupio Vranjsku Banju za „sedam-osam miliona evra“, navodeći da je „opšte poznato da je ta banja kupljena po ceni od svega 1,88 miliona evra“.

„Prisustvo ambasadora SAD Entonija Godfrija potpisivanju ugovora o saradnji ‘Milenijum tima’ i ‘Meriota’ trebalo je da nas uplaši, da se ne ‘kačimo’ sa Amerikancima. Ja sam u životu razmenjivao prilično neprijatne poruke sa samim vrhom SAD, uključujući i državnog sekretara, o mnogo većim stvarima nego što je ovaj projekat, za koji će sigurno biti dokazano da je koruptivan i iz kojeg će se američka kompanija povući“, naveo je Jeremić.

Jeremić je rekao da će se „Meriot“ povući pošto shvati da „Milenijum tim“ ne namerava da se bavi banjskim turizmom i dodao da se ta kompanija Vujka i Bošnjaka „bavi pranjem novca i izgradnjom po naduvanim cenama gasovoda i drugih stvari“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar