Milan Radoičić Foto: N1

Opština Zvečan danas je obeležila 30 godina od svog osnivanja i praznik Petrovdan. Povodom godišnjice, održana je i svečana akademija u Domu kulture „Trepča“, na kojoj su dodeljene mnogobrojne Petrovdanske povelje i zahvalnice za doprinos u razvoju Zvečana. Među dobitnicima našli su se predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je od danas počasni građanin Zvečana, ali i potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić – zbog „posebnih zasluga“.

Kako je preneo Kossev, današnjoj svečanosti prisustvovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji se takođe našao među dobitnicima jedne od povelja.

A pre nego što mu je uručena, Petković je u svečanoj sali opštine Zvečan dodelio čak 65 ugovora o radu gerentodomaćicama.

Obeležavanje jubileja opštine Zvečan zatim je nastavljeno Svečanom akademijom u Domu kulture „Trepča“, koja je započela projekcijom dokumentarnog filma o osnivanju, postojanju i napretku ove opštine. Potom se krenulo sa dodeljivanjem zahvalnica.

Prva Petrovdanska povelja dodeljena je Eparhiji raško-prizrenskoj, a preuzeo ju je vladika Teodosije.

„Da sloga kuću gradi, ovde se to dobro vidi kada su u pitanju i eparhija, i žitelji i institucije, a i Kosovska Mitrovica koju ja ne mogu odvojiti od Zvečana. Poslednjih godina postigli smo značajne rezultate uz pomoć Kancelarije za KiM, Vlade Republike Srbije i svih naših prijatelja i ponosni smo na to“, kazao je vladika.

Vladika Teodosije je poručio da ovo nije sve, da „putujemo dalje za sve ono što je na korist narodu, za opstanak i za sve ono što treba da sačuvamo“.

Petrovdanske povelje za zasluge danas su takođe uručene i potpredsedniku Srpske liste, Milanu Radoičiću, Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, doktoru Vukanu Jovanoviću, akademiku prof. dr Zoranu Krivokapiću kao i Opštini Stara Pazova.

Privremeni organ opštine Zvečan uručio je i posebne zahvalnice za doprinos u razvoju opštine.

Zahvalnice su uručene Domu Zdravlja u Zvečanu, direktoru Rajske Banje, Turističkoj organizaciji opštine, mladim sportistima, a novčanu nagradu od 15.000 dinara sa zahvalnicom dobili su najbolji đaci generacije iz četiri škole na području opštine Zvečan.

Najzad, za angažovanje na jačanju standarda opštine i građana, zbog pružanja podrške razvoju opštine Zvečan, a povodom praznika Petrovdana i jubileja opštine Zvečan, danas je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću pripala posebna povelja za počasnog građanina Zvečana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar