Foto: M.K./ATAImages, Amir Hamzagic/ATAImages

Narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je da je lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta koji je izašao iz stranke Zajedno nagovestio da će izaći bez pompe, a ne uz ovakav "prasak" odbacujući optužbe da je "oteo" Fejsbuk stranicu Ekološkog ustanka.

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, podneo je ostavku na sve funkcije u stranci Zajedno, a kao kap koja je prelila čašu naveo je otimanje Fejsbuk stranice Ekološkog ustanka za šta je optužio doskorašnjeg partijskog kolegu Đorđa Miketića.

Gostujući u Novom danu na N1, Miketić je rekao da je Ćuta borac ali da ishitreno reaguje, dodajući da je Ćuta nagovestio da će izaći bez pompe, a ne uz ovakav „prasak“.

„Stranicu smo napravili dok smo bili neformalna grupa, naravio sam je ja lično, doživela je bum, tokom blokada zbog Rio Tinta“, rekao je Miketić i istakao da je on tada organizovao 60 lajvova, da su.uspeli da ukinu projekat Jadar.

Kako je pojasnio, neke postove, objave na Fejsbuku su oglašavali, putem njegove kartice, jer ja vodio stranicu, o čemu su se neformalno dogovarali.

„Zbog te činjenice Fejskuk je mene prepoznao kao vlasnika stranice, a ne kao administratora i super administratora“, rekao je Miketić za N1. 

Predstavnici Ekološkog pokreta su od Fejsbuka, kako je naveo Miketić, dobili odgovor da je nemoguće da tu stranicu prebace, već da moraju da naprave novu stranicu.

Kaže da je im je ponudio da i dalje koriste stranicu, objavljuju postove, ali da su oni odlučili da se time ne bave, i dodaje da je spreman i da je ugasi.

„Krivo mi je što je ovako ispalo, ali nije moja stvar“, rekao je Miketić.

Podsećamo, Jovanović je rekao da je kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović bez obaveštenja koalicionih partnera napravio savez sa strankom SRCE Zdravka Ponoša, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom, a Miketić kaže da je Jovanović Ćuta rekao mnogo toga što nije tačno.

„Dogovoreno je da izađe bez pompe, problem je što sada razgovaramo o raskolu“, rekao je Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare