Đorđe Miketić, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Đorđe Miketić, poslanik stranke Zajedno, navodi da je jedan od osnivača pokreta Ekološki ustanak i jedini tvorac Fejsbuk stranice Ekološki ustanak, te da nije mogao da ukrade nešto što je sam stvorio. On je tako reagovao na optužbe Aleksandra Jovanovića Ćute, koji je u izjavi za Nova.rs rekao da podnosi ostavku na sve funkcije u stranci Zajedno, te da je prelilo čašu to što im je oteta stranica Ekološki ustanak.

Aleksandar Jovanović Ćuta u izjavi za naš portal rekao je da podnosi ostavku na sve funkcije u Zajedno, a da svi članovi Ekološkog ustanka napuštaju tu stranku. On je naveo da je Nebojša Zelenović bez da ih obavesti napravio savez sa strankom SRCE Zdravka Ponoša, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom, a da je čašu prelilo to što im je oteta Fejsbuk stranica Ekološkog ustanka.

Jovanović kaže da je ta stranica preuzeta od strane bivšeg člana Ekološkog ustanka i narodnog poslanika stranke Zajedno Đorđa Miketića, koji kontroliše šifru stranice i kome je povereno da bude takozvani super-admin.

PROČITAJTE JOŠ....

U nameri da čujemo i njegovu stranu kontaktirali smo Đorđa Miketića, koji nam je prosledio objavu koju je postavio na Fejsbuk stranici Ekološki ustanak. On je naveo da je ta stranica napravljena od strane osnivača tog pokreta u novembru 2021 godine. Tada je, kako se navodi, formirano i udruženje građana i napravljen je vizuelni identitet.

“Ja sam jedan od osnivača pokreta Ekološki ustanak i jedini tvorac Fejsbuk stranice Ekološki ustanak. Tako da sigurno nisam mogao da ‘ukradem’ nešto što sam sam stvorio. Ne pada mi na pamet da monopolizujem temu borbe za ekološki čistu Srbiju. Naša borba nikada nije bila vlasništvo jednog čoveka. Naše vrednosti nisu vrednosti jednog čoveka, niti je sve što smo uradili uradio jedan čovek. Uradili smo sve to zajedno”, naveo je Miketić.

Đorđe Miketić Foto: Milos Tesic/ATAImages

On je dodao da će ta stranica nastaviti da prati aktivizam svih članova “našeg pokreta, ali i svih aktivista i ljudi koji se bore za vazduh, vodu, zemlju i slobodu” u Srbiji, bez obzira kojoj političkoj organizaciji pripadaju.

“Poštujem Ćutu. Smatram ga grlenim, ali plahovitim borcem. Imao sam razumevanja za njega onda kada mnogi drugi nisu. Imam ga i dalje. Uprkos svemu. Vodili smo mnoge bitke zajedno. Ne samo on i ja. Nego svi mi zajedno. Iz baš zato, iz poštovanja prema svojim kolegama, ne želim da uvlačim bilo koga u blato koje danas prave prorežimski tabloidi oko navodnog sukoba unutar Ekološkog ustanka”, naveo je Miketić.

Istim povodom kontaktirali smo i Nebojšu Zelenovića, ali on do objave ovog teksta nije odgovarao na naše pozive i poruke.

BONUS VIDEO Aleksandar Jovanović Ćuta: Nije pitanje da li želi, opozicija mora da se ujedini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare