Foto: FoNet/Ana Paunković

„Građani su počeli da se oslobađaju straha. Beograd je uveliko slobodan grad. Preko leta će fokus biti na protestima u manjim gradovima, jer najteže je biti opozicionar u malom gradu. Želimo da ohrabrimo ljude u unutrašnjosti Srbije, da im pružimo podršku da olakšamo borbu protiv lokalnih šerifa koji prete i ucenjuju čitave gradove. Moramo zajedno da se oslobodimo svih repetitora mržnje u generatora nasilja u našem društvu", izjavio je narodni poslanik Đorđe Miketić, gostujući u Dnevniku Nova S.

On je ukazao da su prošli izbori u Beogradu pokazali da je SNS izgubila vlast u glavnom gradu. „Naprednjaci su morali da kupe neke odbornike desnice da bi sačuvali vlast“, rekao je Miketić.

Pročitajte još:

Miketić, koji je i predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno, istakao je da se ova stranka spremna za izbore, da su organizovali predizbore sa 7 odličnih kandidata, u procesu je učestvovalo 7.000 građana i da spremaju čuvare kutija, ali da je pre izbora neophodno insistirati na ispunjenju zahteva protesta.

„Izbori u Beogradu u ovom trenutku bili bi zamka. Mi sada moramo da se borimo za ispunjenje zahteva protesta koji vode ka izlečenju našeg društva. Tek kada budu ispunjeni zahtevi protesta, tek kada počnemo da se lečimo od ove traume i kada razmontiramo generatore nasilja, tada možemo da idemo na izbore, i na tim izborima ćemo sigurno pobediti“, naveo je Miketić.

Đorđe Miketić Foto: Milos Tesic/ATAImages

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da opozicija dobro sarađuje u Beogradu i Srbiji. „Naši sastanci su danas, na sreću, ili na žalost, jedino mesto gde se demokratski donose odluke u Srbiji. Čuju se različite ideje, glasa se o razlicitim predlozima, a odluke se donose konsenzusom u interesu gradjana“, naveo je Miketić.

On je ukazao na značaj borbe za medijske slobode i uredjenje javnog medijskog prostora.

Đorđe Miketić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Dokle god drugi Dnevnik RTS ćuti i prikriva pretnje gradonačelnika Šapica koji preti deci, aferu Jovanjica, sramno ponašanje ministra Martinovića u Skupštini, nije moguće da budu održani fer i pošteni izbori. RTS je javni servis, to je naša kuća. Isto kao i REM. Ove dve institucije treba da obezbede istinito informisanje građana o svim događajima važnim za naše društvo, a umesto toga to su institucije na kojima počiva propagandna mašinerija vlasti“, rekao je Miketić i dodao da su baš zbog toga zahtevi protesta za promenom rukovodstva RTS i REM „razarajući za ovu vlast i od njih se ne sme odustati“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar