Đorđe Miketić Foto: Newsmax Adria

Nakon otkrića istraživačkih novinara da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, javno tužilaštvo, odeljenje za borbu protiv korupcije mora hitno delovati i istražiti ove navode ali i druge koruptivne radnje.

On nije samo prekršio zakon zato što kupovinu vile nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, već se postavlja pitanje odakle novac Aleksadru Šapiću za kupovinu milionske vile.

Svi ti “besplatni vaučeri” ortačkih firmi koje je delio građanima Novog Beograda – nisu bili tako besplatni, jer su mu obezbedili vilu u Trstu, i još po koju nepokretnost pride. Šta li će tek moći da se kupi za “besplatne vaučere” koje je podelio svim mladim Beograđanima.

A onda da zamislimo šta će tek moći da se kupi za “besplatne udžebnike” koje planira da kupi preko samo jednog, dobro odabranog izdavača, što je posao koji se upravo sada dogovara.

Iako je protivzakonito legalizovao svoju kuću na Novom Beogradu, Aleksandar Šapić nije smenjen u Skupštini Beograda, jer ga je SNS zaštitio. Međtim, to ne sme da radi i republičko javno tužilatvo, već hitno mora da uputi tužioce i inspektore u Šapićev kabinet gradonačelnika ali i dom.

Ova epidemija korpucije i pljačke mora prestati, zato je gradonačelnik Beograda dobar primer odakle treba krenuti u izlečenje našeg društva.

BONUS VIDEO: Opozicija o, kako tvrde, dodatnim nelegalnim privatnim objektima Šapića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar