Zorana Mihajlović Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da deo opozicije, iznošenjem kritika koje nemaju nikakve veze sa realnošću, pokazuje da ih ne zanima sektor energetike već isključivo pažnja medija koju mogu da privuku izmišljenim optužbama.

„Posao opozicije je da kritikuje, ali možete kritikovati samo ono što ste pročitali i o čemu nešto znate, a iz svake vaše tvrdnje vidi se da uopšte ne znate o čemu govorite, niti o tome kakvo je danas stanje u energetici, niti šta se zakonom predlaže“, rekla je Mihajlović povodom kritika Narodne stranke, saopštilo je ministarstvo.

Izgleda da ste, nažalost, kad su obnovljivi izvori energije u pitanju, ostali u vremenu kad OIE jedva da su bili i tema u javnosti, a da ne govorimo o tome da se ništa nije radilo da oni postanu realnost u Srbiji, kao što jesu danas i kao što će biti još više zahvaljući zakonu koji ćemo predložiti, poručila je ministarka.

Ona ističe da je Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije, koji ta stranka napada, sve suprotno od onog što o njemu tvrde, od toga da se kroz uvođenje aukcija podstiče tržišna konkurencija između proizvođača energije iz obnovljivih izvora, kao što se to radi i u EU do toga da se daje mogućnost građanima da sami proizvode energiju iz OIE, i da u svakom delu Srbije, na svakoj kući, stambenoj zgradi ili proizvodnoj ili sportskoj hali imamo solarne panele.

„Možda je ovde po sredi nešto drugo, i da je vaša glavna primedba to što nemate priliku da o vašim predlozima razgovaramo u Narodnoj skupštini. Ali to nije naša, već vaša krivica, jer je vaša odluka bila da ne izađete na izbore i borite se za glasove građana. Nažalost, kao što vidimo i iz ovih napada, izgleda da vas ni danas ne zanima da se za vlast borite programom i idejama, a izmišljenim optužbama i neznanjem sigurno nećete dobiti poverenje građana“, naglasila je ministarka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar