Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je, odgovarajući na pitanje o optužnici koju je Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća Putevi Srbije, istakla da ne bi bilo u redu da komentariše rad suda i da veruje "da institucije rade svoj posao".

Reč je o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u novembru 2017. godine na putu Ub – Lajkovac, a u kojoj su dve osobe poginule.

„Sećam se tog vremena i da je tu bilo raznih betonskih barijera. Ja nisam sigurna da neko može da stoji 24 sata pored neke betonske barijere, da se ona pomeri, mi pričamo o tonama, barijere su teške nekoliko tona. Ali neka bude da svi oni koji rade svoj posao ga urade do kraja pa ćemo videti šta će na kraju biti“, rekla je Mihajlović.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa“ se tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP „Putevi Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare