Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas da je reagovanje predsednika opozicione Narodne stranke Vuka Jeremića na vic o mladim ženama seksističko i neprikladno.

U izjavi iza javnost, Mihajlovićeva je istakla da Jeremić time još jednom svojim ponašanjem pokazao za kakve vrednosti se zalaže i kako vidi žene i budućnost u Srbiji.

„Zdušno smejanje Jeremića na vic u kojem se o mladim ženama govori na seksistički i neprikladan način ne samo da nije smešno nego je u najmanju ruku uvredljivo i neprikladno“, navela je Mihajlović.

Ona je stakla da Jeremić kao političar koji se uvek glasno poziva na svoje obrazovanje i iskustvo, čovek koji bi da menja Srbiju, pokazao da se zapravo zalaže za zemlju u kojoj bi vladali prostakluk, mržnja i ponižavanje žena, rasizam i primitivizam.

„Vuče Jeremiću, to neće proći, sramite se“, poručila je Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije, svojevremeno na čelu s premijerom, a sadašnjim predsednikom Aleksandrom Vučićem, postavila rodnu ravnopravnost i poboljšanje položaja žena u društvu kao jedan od prioriteta i da se na tome aktivno radi svih ovih godina.

Foto:Fonet/Bozana Pavlica

Navela je da ženama u Srbiji nije lako, da se nadležni svakodnevno bore i rade da njihov položaj bude popravljen i da na tom putu imaju podršku i partnerstvo sa međunarodnim institucijama, civilnim sektorom, akademijom.

„Srbija napreduje, nećemo stati i to pokazuje i evropski Indeks rodne ravnopravnosti, u kom ostvarujemo sve bolje rezultate. Ali, sve dok je ovakvih pojava poput Vuka Jeremića mi to moramo osuditi, ako želimo da naša deca i generacije koje dolaze žive u boljem, od nasilja i prostakluka oslobođenom društvu“, rekla je Mihajlovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare