Vuk Jeremic i Zorana Mihajlovic
Vuk Jeremić i Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, u nedostatku programa, pokušava da skrene pažnju na sebe šireći neistine u vezi s projektom "Jadar".

„Jasno je da vas interes građana ni najmanje ne zanima, jer da vas zanima, ne biste se se bavili širenjem laži i obmanjivanjem, niti bi vam to služilo kao zamena za ideje i program. Ali, ma koliko bili uporni u iznošenju laži, znajte da ćemo vam svaki put odgovoriti istinom i činjenicama“, navela je Mihajlovićeva u izjavi za javnost.

„A činjenica je, ističe, da nikakva odluka u vezi sa izgradnjom rudnika litijuma nije doneta, niti može biti doneta pre nego što se završi studija uticaja na životnu sredinu, kao i dok građani ne daju svoj stav. Već smo navikli da napadate infrastrukturne projekte, kao što ste napadali svaki novi auto-put koji smo počeli da gradimo, ali ste pričama o ‘tajnoj’ izgradnji gasovoda zaista prevazišli sami sebe. Ako ništa drugo, trebalo bi da znate barem toliko da je nemoguće da se neki infrastrukturni projekat radi u tajnosti, jer postoje zakoni i procedure koji to uređuju, i nijedan korak, od faze planiranja do pribavljanja svih dozvola, ne može da se radi tajno, navela je Mihajlovićeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Jeremić je u nedelju ocenio da vlast namerava da „po svaku cenu“ dozvoli kompaniji „Rio Tinto“ da otvori rudnik litijuma kod Loznice i tvrdi da se između Loznice i Beograda „tajno gradi gasovod za potrebe te kompanije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar