Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, reagovao je danas na intervjuu koji je predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, dao našem portalu, a u kojem je, između ostalog, naveo da Jovanović radi u korist režima Aleksandra Vučića. On je naveo da ga na isti način napadaju predsednik Srbije i Jeremić, napominjući da je ono što radi - čisto i jasno.

Pročitajte još...

Jeremić je u intervjuu za naš portal istakao da nema mnogo ljudi koji nije postalo očigledno da Aleksandar Ćuta Jovanović radi u korist režima, te se jedino može diskutovati da li to radi svesno ili ne.

„Ja mislim da je svesno, jer mi ne deluje da je glup. On nije više nekakvo građansko, aktivističko udruženje, odlučio je da uđe u politiku. I to u lokalnu, beogradsku. Ne znam kako misli da iz beograske skupštine, čak i da mu je to ozbiljna namera, rešava probleme zaštite životne sredine u Srbiji. U pitanju je tema koja se ozbiljno može tretirati jedino na nivou države. Ali ovaj režim će biti najranjiviji na beogradskim izborima, i zato se Ćuta tu šalje. Tu je zaista najpotrebniji“, smatra Jeremić.

S druge strane, Aleksandar Jovanović Ćuta za naš portal kaže da je Vučiću i Jeremiću zajedničko to što ga napadaju na isti način.

„Na potpuno isti način se Vuk Jeremić i Aleksandar Vučić ophode prema meni i prema najavi mog političkog angažmana. Obojica lažu i namerno konstruišu. To za šta se mi već pet godina borimo je jasno i čisto“, poručuje on.

Podsetimo, Jovanović je nedavno najavio da se priprema za beogradske izbore i da, u saradnji sa drugim ekološkim pokreta iz Beograda, pravi program.

„Nije lako da sakupiš ljude za bilo šta, i mi smo tu gde smo. Sada se razmišlja šta je racionalno. Ja bih sa ‘Ne davimo Beograd’ išao zajedno, uz Skupštinu slobodne Srbije, tu je i (Nebojša) Zelenović kao potencijalni kandidat“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare