Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Srpska ekonomija danas je mnogo spremnija za sve izazove nego što je to bila u vreme prethodne vlasti i bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa, koji su iza sebe ostavili tešku finansijsku situaciju i nezavršene projekte, izjavila je danas potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović.

„Dragan Ðilas je poslednji koji treba da kritikuje stanje ekonomije u Beogradu i Srbiji, jer je ono mnogo bolje nego što je on ostavio iza sebe. U Ðilasovo vreme nije završena obilaznicu oko Beograda, već to radi ova vlada, kao što nije uradio ništa da se reši pitanje izlivanja otpadnih voda u naše reke, već to rešava ova vlada, koja je i potpisala ugovor za ovaj projekat, kako Beograd više ne bi bio jedini grad u Evropi koji nema sistem za prečišćavanje otpadnih voda“, kaže Mihajlović.

Da ne govorimo o tome da je 2014. godine bilo oko 500 gradilišta u Beogradu i oko 1.500 gradilišta u celoj Srbiji, a danas ih ima više od 64.000 širom Srbije, istakla je Mihajlović u saopštenju.

Takođe, napominje da je prošle godine Srbija bila na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija u odnosu na veličinu ekonomije, kao i da je sada, u vreme krize koja pogađa čitav svet zbog pandemije kovida19, u samom vrhu po privrednom rastu u Evropi.

Mihajlović dodaje da je sve to čime danas možemo da se pohvalimo urađeno u prethodnih nekoliko godina, a da su iza prethodnih vlasti ostali samo problemi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare