Dragan Marković Palma Foto:n1

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ta stranka "nikada neće priznati" nezavisnost Kosova i dodao da je siguran da to nikada neće učiniti ni njihovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Marković je na izbornoj skupštini gradskog odbora JS u Nišu ocenio da je jučerašnji miting Srba sa Kosova i Metohije u Kosovskoj Mitrovici „borba za istinu i pravdu“.

„Srbi su izašli iz svih kosovskih institucija i tako su stavili tačku na nepravdu i rekli onima koji svakoga dana napadaju po neku srpsku kuću da to više ne mogu da trpe“, naveo je Marković a prenela Jedinstvena Srbija.

Podsetimo, haos na Kosovu je usledio nakon odluke prištinskih vlasti da vozačima koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS tablice, uručuje opomene sve do 21. novembra, kada bi usledilo i novčano kažnjavanje.

Srpski deo kosovske policije negodovao je protiv ove odluke i odložio svoje uniforme a predstavnici Srba masovno su napustili prištinske političke instituacije .

U Kosovskoj Mitrovici juče je održan veliki narodni miting sa kojeg su isporučena dva zahteva – da se formira Zajednica srpskih opština predviđena Briselskim sporazumom i da se ukine preregistracija vozila sa oznakama srpskih gradova.

BONUS VIDEO: Aleksandar Reljić_ Srbi na jugu Kosova i Metohije prepušteni sami sebi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar