Potpredsednica Narodne stranke i poslanica u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je danas, gostujući na TV N1, da je "Briselski sporazum umro" i da više ne postoji.

Rašković Ivić ocenila je u Novom danu N1 da poslednja tri dana imamo aktivnosti na dve ravni – izlazak predstavnika Srba iz institucija, za šta se njena stranka i zalagala da Srbi ne budu u prištinskoj vladi koja 10 godina odlaže formiranje ZSO, čime je Srbija „evakuisana sa severa KIM“.

Pročitajte još....

„Na drugoj ravni imate potpisivanje sporazuma sa Kurtijem u Berlinu, gde ga Brnabić potpisuje uz kosovsku zastavu sa Kurtijem koji predstavlja Kosovo kao državu“ rekla je Rašković Ivić i podsetila da je u pitanju sporazum o slobodi kretanja, a sutradan kada je Vuk Jeremić pokušao da uđe na Kosovo i poseti naše ljude, to mu nije dato.

Izlazak Srba iz institucija zbog problema oko primene tablica RKS, za Rašković Ivić je logično jer tablice nisu samo tablice, kao ni što pozivni broj nije samo pozivni broj, jer su to elementi suvereniteta. I lične karte su element suvereniteta, naglasila je.

„Umro je Brisleski sporazum, on više ne postoji“, istakla je poslanica NS i dodala da stvari treba resetovati i krenuti iz početka u iznalaženja novih rešenja za ove četiri opštine na severu. „Evo, ja bih pozvala Orlića da raspiše izbore u te četiri opštine jer nakon deset godina Srbije je sve manje na KIM“, rekla je Rašković Ivić i dodala da Srbija za to vreme nije dobila ni „mrvu“ zvanu ZSO.

Opširnije na N1.

BONUS VIDEO: Atmosfera na mitingu Srba u Kosovskoj Mitrovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare