Nebojša Krstić i Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" i potpredsednica Stranke slobode i pravde (Marinika Tepić) objavila je da je firma "Nova communications", koju je osnovao Nebojša Krstić zajedno sa Jasminom Džesi Stojanov dobila od RTS 2022. godine posao vredan više od 1,7 miliona dinara.

Tepić je Tviteru objavila detalje ugovora na kojem se jasno vidi da je RTS dodelio u februaru 2022. godine ugovor firmi „Nova communications“.

U pitanju je posao „medijskog planiranja i praćenja sa analizom“. Vrednost ugovora je 1,73 miliona dinara (sa PDV).

„Nova communications“, registrovana kao preduzeće za tržišne komunikacije i propagandu, do početka septembra 2017. godine bila je u vlasništvu tadašnjeg člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije i medijskog savetnika bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića Nebojše Krstića.

Krstić je posle stupanja na funkciju vlasništvo preneo na saradnicu Jasminu Stojanov koja je takođe, kao šef informativne službe, radila u Tadićevom kabinetu.

Javnost je u više navrata bila izveštavana o poslovima Stojanov, odnosno Krstića. Između ostalog, firma je 2018. godine za posao oglašavanja dobila 90 miliona dinara od Gradske uprave Beograda.

Podsetimo, marketinški stručnjak blizak svakog vlasti nastavio je i danas da vređa i preti građanima na društvenim mrežama.

U nizu tvitova u kojima targetira, vređa i napada sve one koji drugačije misle, Krstić je ostavio još jedan skandalozan i sramotan komentar. Ovoga puta prešao je svaku granicu, budući da je napisao da učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ treba da budu zahvalni K. K. (14), zbog zločina koji je počinio u školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja.

„Da nije bilo Koste K, ne bi bilo protesta ‘boraca protiv nasilja’. Tako da oni imaju razloga da mu budu zahvalni“, sramotno je napisao Nebojša Krstić.

Reaagovao je i zamenik predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Darko Simić, koji je napisao začuđeno „treba da budemo zahvalni što su pobijena deca!“.

Bonus video: Nebojša Krstić se iznervirao na Pinku i napustio studio: Tenzije u „ružičastom raju“ tokom komentarisanja protesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare